Онлайн емпатия за деца

„Самотата не възниква, защото хората не са край теб,
а по-скоро от това, че не можеш да споделяш важните за теб неща или пък мисли.“
Карл Юнг

Онлайн емпатия за деца

предоставя възможност

  • да бъдат изслушани по начин, какъвто възрастните често не успяват да им предложат;

  • да получат разбиране за себе си, до което не са имали достъп преди това;

  • да видят отрицателните си чувства в положителна светлина;

  • да разширят речника си за чувства и потребности;

  • да научат каква е разликата между желание и потребност;

  • да опознаят Жирафа и Чакала, които живеят вътре в тях;

  • да чуят за трудностите на другите и да разберат, че не са сами в това, което преживяват;

  • да бъдат приемани с това, което са в същността си;

  • да създадат нови познанства и да се забавляват.
ПОВЕЧЕ ЗА СЪБИТИЕТО

Занятията са подходящи за деца на възраст 6+ години, тъй като на по-малките вниманието им не се задържа за дълго.

В тези занятия – с известни ограничения от това, че са онлайн – децата се учат да разбират по-добре себе си, свързвайки се с най-ценнтата обратна връзка, която имат – техните чувства. През чувствата всички ние можем да разберем дали живеем според това, което е важно и ценно за нас, или не живеем според него. Когато нуждите ни са удовлетворени, ние преживяваме положителни чувства, а когато не живеем според нуждите си, преживяваме отрицателни такива. За много хора трудните чувства са единствено повод за страдание и нямат ни най-малка представа как да ги разбират и ползват, затова се страхуват от тях и ги избягват. Още по-трудно им е обаче да разбират и приемат болезнените чувства на хората около тях. Чрез участието си в нашите занятия децата разбират, че трудните чувства не са страшни, нито забранени, а напротив – те са техните най-добри приятели, защото идват с послание, което е много важно за тях и иска да бъде чуто.

Ненасилствената комуникация е метод на общуване – на изразяване и изслушване, който ни дава възможност да осъществим истинска връзка както със самите себе си, така и с другите хора, и да даваме от сърце един на друг. Това е начин на общуване, който внася повече осъзнатост, автентичност, дълбочина и удовлетворение в отношенията ни с другите и с нас самите и обогатява живота.

Срещите с деца протичат основно в игри, подпомагащи увеличаването на тяхната емоционална интелигентност. Чрез тези игри децата разширяват речника си за чувства и потребности и получават възможност да бъдат изслушвани с емпатия за това, което имат да споделят. 

Не е нужно редовно участие в занятията, за да бъдат включени децата в тях, но препоръчвам такова, за да могат да развиват успешно емпатията в себе си. Другата ми препоръка е родителите да се докоснат поне веднъж до това преживяване, участвайки в емпатична среща, за да усетят въздействието и силата на емпатията и оттам да оценят смисъла ѝ, но най-вече, за да могат да подкрепят децата си по този път. Защото децата могат да се научат на емпатия дори ако техните родители не им я предлагат, но далеч по-лесно ще е за тях, ако и семейната среда е подкрепяща.

ПРОВЕЖДА СЕ В ZOOM

Предоставям линк след записване.
Продължителността на занятието е 2 часа. 

Нови дати

предстоят…

Условия

Местата са ограничени.
Само с предварително записване.

Цена

Безплатно

Имате интерес?

 Няма създадено събитие, очакват се дати…